Ademwijzer Training

Stel de vitaliteit van het team voorop, kies (preventief) voor de Ademwijzer Training!

Groepstraining op locatie:  €395,- p.p. (excl. BTW) vanaf 4 personen

De groepstraining op locatie is mogelijk voor groepen vanaf ± 4 personen. Dit kan bijvoorbeeld voor mensen uit een team van één school zijn of voor een groep leerkrachten van verschillende scholen of van een bepaalde overkoepelende organisatie zoals een scholenstichting.

De groepstraining vindt in principe plaats op de school die de aanvraag doet of op een locatie die vanuit de aanvragende school geschikt gevonden wordt (kosten voor een eventuele externe locatie vallen buiten de vergoeding van de training).

Voor een training op locatie brengen wij naast reiskosten ook € 95,- extra in rekening voor onkosten (administratie- en reistijd) per training (2 dagdelen).

Inhoudelijk is de training hetzelfde als de individuele training (zie hieronder). Na de twee groepsbijeenkomsten worden de deelnemers verder individueel begeleid (2 tot 4 telefonische checks) en hebben alle deelnemers daarnaast toegang tot de uitgebreide cursistenwebsite met audio- en video-ondersteuning.

Gezondheidsklachten? Stressklachten? (Over)vermoeid? Werken aan gezondheid en ontspanning met de Ademwijzer Training is de beste voorbereiding voor een geslaagde les!

Individuele training:  €395,-
(Ook mogelijk via Skype, Zoom, of FaceTime)

Voor de individuele training kom je twee keer naar de praktijk aan de Burg. van Marlestraat in Deventer of hebben we contact via Skype (of Zoom of FaceTime). De consulten duren ongeveer anderhalf uur en er zit 1 tot 2 weken tijd tussen de consulten. Tijdens de training bespreken we een heel pakket aan maatregelen om te zorgen dat de ademhaling rustig wordt en ook in de toekomst rustig kan blijven en leer je de oefening die nodig is om het ademhalingscentrum te resetten. De maatregelen ga je dagelijks toepassen en de oefening ga je thuis (min. 3 tot max. 6 keer per dag) doen. Daarnaast krijg je informatie mee over de achtergrond en de werking van de methode en bespreken we het traject om stress in het dagelijks leven te verminderen/te reguleren.

Op het eerste consult krijg je de cursistenmap mee waarin je de oefeningen kunt bijhouden. Verder kun je ter ondersteuning van het proces gebruik maken van de speciaal door ons ontwikkelde cursistenwebsite. Hierop vind je o.a. audio- en videomateriaal met de oefeningen.

Na de consulten vinden er nog 2-4 telefonische voortgangsgesprekken plaats, kun je gebruikmaken van de weekevaluatie via e-mail en is er na drie maanden gelegenheid voor een afsluitend telefonisch gesprek. Met vragen mag je daarnaast altijd bellen.

Individuele training via Skype, Zoom of Facetime: €395,-

Wil of kan je niet reizen? We hebben goede ervaring met de training via Skype (Windows) of Facetime (Apple) of Zoom. Voor mensen die verder weg wonen of liever niet reizen is dit een prima alternatief. De cursusmap, waarin de theorie staat beschreven en waarin de oefeningen worden bijgehouden, krijg je dan toegestuurd. Inhoudelijk is de training via Skype hetzelfde als de training zoals die in de praktijk gegeven wordt. 

Vragen en/of aanmelden?

Neem telefonisch contact op voor een intakegesprek (0570-676 878) of vul het contactformulier in zodat we contact met u op kunnen nemen. De inschrijving is pas definitief na het intakegesprek.

Voor wie

 • Voor leerkrachten en docenten die preventief hun vitaliteit willen versterken. Om te zorgen dat het vele spreken en de dagelijkse stress op den duur niet je ademvolume gaat beïnvloeden. In die zin is de training een aanrader voor PABO studenten!
 • Voor leerkrachten en docenten die gezondheidsklachten hebben, zoals luchtwegaandoeningen (bijvoorbeeld astma, bronchitis, chronische holte ontsteking, keelontsteking, chronische verkoudheid, hoesten, benauwdheid, etc.) slaapproblemen, energietekort of chronische hyperventilatie.
 • Voor leerkrachten en docenten die met een burn-out thuis zitten. Niets is zo vervelend als thuis te zitten en het gevoel te hebben dat je je herstel alleen maar kunt afwachten. Met de Ademwijzer training neem je het heft weer in handen en werk je op constructieve wijze dagelijks aan je herstel.
 • Voor leerkrachten en docenten die in een re-integratie traject zitten. Als je door gezondheidsklachten in een re-integratie traject terecht gekomen bent, is deze training zeer zinvol om te doen zodat wanneer je weer aan het werk moet, je ook echt met hernieuwde energie aan het werk kunt gaan!

Doel van de training

 • Het op een natuurlijke manier rustig maken van de ademhaling (zonder ademgymnastiek of ‘beheersing’ van de adem), zodat uw ademvolume binnen enkele maanden rond de 6 liter per minuut ligt. De vooruitgang is met een eenvoudige meting vast te stellen en het betekent een fundamentele verbetering van uw (basis-) gezondheid.
 • Effectiever omgaan met dagelijkse stress en beter kunnen ‘opladen’.
 • Gezond sporten zodat ademconditie en fysieke inspanning met elkaar in balans zijn.
 • Minder energie verliezen tijdens het spreken.
 • Het zelfgenezend vermogen van het lichaam optimaal ondersteunen.

Kun je ook van gezondheidsklachten afkomen?

Jazeker. We zien forse verbetering op het gebied van onder meer: chronische hyperventilatie (klachten), (over)vermoeidheid, burnout, lusteloosheid, slaapproblemen, snurken, mondademhaling en slaap apneu,  een lage weerstand, bronchitis, veelvuldig gapen of zuchten, een gejaagd gevoel of angst zonder reden. Maar het lichaam verdient ook rust en ondersteuning bij chronische aandoeningen zoals astma, hooikoorts of een hoge bloeddruk. In het menu ‘klachten’ kun je klikken op verschillende aandoeningen en hun verband met ademhaling en stress lezen.
Het is raadzaam alcoholgebruik in de maanden van de training te stoppen of tot een minimum te beperken (alleen incidenteel gebruik). Alcohol verzwaart de ademhaling in de nacht nog eens extra en dat is dweilen met de kraan open. Het ‘ontspannende’ glaasje wijn wordt succesvol vervangen door een nachtrust bevorderende oefening.
– Mensen met een religieuze (Christelijke) achtergrond kunnen gerust zijn dat we geen Oosterse meditatietechnieken geven zoals mantra’s. Mocht je hierover vragen hebben, stel die gerust.

Resultaten


Vaak is al binnen een week het effect merkbaar van een meer natuurlijke, rustige ademhaling en het beter omgaan met stress. Cursisten geven aan dat ze al snel beter slapen en men voelt zich rustiger en energieker. Op langere termijn zien we:

   • Substantieel verhoogde zuurstofopname (tot wel 30%, afleidbaar van de ademtest) in organen, spieren en hersenen waardoor deze optimaal kunnen functioneren.
   • Een verbeterde hormoonhuishouding (stabieler gemoed, minder last van PMS e.d.)
   • Versterkt immuunsysteem (meer energie, en minder snel/lang ziek zijn)
   • Grotere stressbestendigheid (beter bestand tegen fysieke, mentale en emotionele stress)
   • Betere nachtrust (makkelijker inslapen en uitgerust wakker worden)
   • Afname of verdwijnen van (chronische) klachten
   • Veelal mogelijkheid tot afbouwen van medicatie (in overleg met uw arts)

Hoe ziet de training er uit?


In de training leer je in twee praktische trainingssessies hoe je moet werken aan diepe lichamelijke ontspanning en het op een natuurlijke wijze rustiger maken van de ademhaling. Je doet zo’n 8 weken lang minimaal drie oefeningen: één oefening voor het ontbijt, één voor het avondeten en één voor het slapen. En als het mogelijk is, verhoog je dit aantal naar 4, 5 of 6 oefeningen per dag (bv. op vrije dagen). Mensen ervaren de oefening soms al na een paar dagen als een moment om naar uit te kijken, de oefening is letterlijk een verademing om te doen. En voor mensen die moeilijk kunnen stilzitten hebben we een vervangende oplossing.
Heb je maar weinig tijd (voor je gevoel)? Realiseer je dat het investeren in je gezondheid met de Ademwijzer Training je op den duur veel tijd oplevert! We horen dit terug van cursisten die (weer) genieten van de gewone alledaagse dingen, dat ze zich minder gehaast voelen en dat ze het gevoel hebben meer tijd te hebben!

We besteden naast de oefeningen als gezegd praktische aandacht aan het bereiken van een grotere stressbestendigheid in de dagelijkse leef- en werksituatie. Met kleine stapjes in de goede richting zijn ook op dat vlak vaak grote resultaten te behalen.

   • Elke training bestaat uit 2 bijeenkomsten van elk ongeveer anderhalf uur (groepstrainingen 2 uur), telefonische begeleiding en toegang tot de website voor cursisten met extra informatie en uitleg middels audio en video opnamen. U krijgt een cursusmap met achtergrondinformatie waarin de oefeningen worden bijgehouden. De training kan (indien gewenst) worden afgesloten met een telefonisch eveluatiegesprek.
   • Voor de training is geen aangepaste kleding nodig.
   • Als u met weinig energie kampt kan de duur van individuele trainingen worden aangepast.
   • Individuele trainingen zijn ook mogelijk via Skype, Zoom of FaceTime.
   • Na twee  maanden regelmatig oefenen en terugkoppeling naar ons weet u precies hoe deze techniek in elkaar steekt en waar u op moet letten om de ademhaling rustig te houden en verder te werken aan een nog betere  stressbestendigheid. In een afsluitend gesprek blikken we terug, maar ook vooruit en heeft u voor altijd deze mooie aanpak in uw bezit!

Vergoeding?

Verzekeraars vergoeden de Buteyko Ademwijzer Training nog niet, hoewel er wel belangstelling is voor onze dubbele aanpak van ademhaling en stress. Maar voor een vergoeding verlangen de verzekeraars een landelijke dekking van een flink aantal op gelijke wijze trainende coaches. Zover zijn we helaas nog niet. Maar de <em>zeer gemotiveerde cursisten</em> die we hebben mogen trainen vonden de investering dubbel en dwars waard! (nooit meer astmaklachten bijvoorbeeld, van de burnout af, weer goed slapen, enzovoort, wat is het u waard?)

<strong>Minder eigen risico aanspreken</strong>
We horen vaak van cursisten terug dat ze in de jaren na de training minder beroep hoeven doen op het eigen risico en zo de training al snel hadden terugverdiend.

<strong>Vergoeding door werkgevers</strong>
Steeds meer werkgevers zijn bereid de training zoals wij die geven als opleidingskosten te vergoeden, omdat het ook een sterk preventieve werking heeft op het ziekteverzuim. U wordt verzocht dit zelf met uw werkgever te regelen. U krijgt van onze de Nota voldaan om die te kunnen indienen. Als ondernemer of ZZP-er kunt u de BTW terugvragen en de kosten als opleidingskosten declareren.

<strong>Eenmalige uitgave voor een betere basisgezondheid</strong>
De techniek die je bij ons leert kan als je die in de toekomst nodig hebt toegepast worden zonder dat je ons daarbij (opnieuw) nodig hebt. Financieel een eenmalige uitgave, met een meervoudige obrengst!