Reintegratie

Denk eerst aan je gezondheid 

Wanneer je in een re-integratie traject zit, is het doel over het algemeen om zo snel mogelijk weer aan het werk te gaan. Maar vaak is een periode van (langdurige) ziekte de aanleiding dat iemand in een re-integratie traject terecht gekomen is. Voor het weer aan het werk komen worden diverse tools ingezet, van sollicitatietraining tot psychologische tests, maar ondersteuning bij het verbeteren van de vitaliteit en het weer gezond voor de klas komen, wordt vaak niet of nauwelijks gegeven en blijft een zaak van de persoon zelf. En het komt regelmatig voor dat mensen eigenlijk nog helemaal niet toe zijn aan die volgende stap, die wel van hun verwacht wordt.

Een re-integratie traject brengt sowieso een onzekere tijd met zich mee, naast het feit dat mensen nog niet (geheel) hersteld zijn van de fysieke en/of psychische gevolgen van de stressperiode die hebben geleid tot de afstand tot het werk. De druk die wordt gevoeld om toch vooral snel weer aan het werk te gaan, maakt dat het fysiek/emotioneel/mentaal herstellen op zo’n moment niet altijd de aandacht krijgt die het nodig heeft. Wanneer je in een re-integratie traject met de Ademwijzer Training eerst de focus legt op de gezondheid, levert dat een veel sneller herstel op en kun je vanuit vitaliteit weer aan de slag. 

Omdat stress vaak de aanleiding is voor uitval op het werk, is het zeer aannemelijk dat velen die in een re-integratie traject zitten, kampen met chronische hyperventilatie en de gevolgen daarvan. Wij bieden met de Ademwijzer training een effectieve methode om dit probleem op te lossen. Het aanpakken van chronische hyperventilatie en het beter leren omgaan met stress, zorgt ervoor dat mensen binnen korte tijd weer op een gezonde manier en vanuit vitaliteit aan het werk kunnen gaan. Daarbij zal terugval minder voorkomen omdat mensen met deze methode hun energie goed op orde kunnen houden, ook wanneer zij weer volledig aan het werk zijn.

CONTACT
Stress Release Praktijk Scheffer 
0570 676 878 | 06 170 190 68
info@ademwijzer.nl

TEST JE ADEMHALING

Zo doe je de test: klik hier

Zit rechtop op een stoel en adem een minuutje rustig door je neus. Knijp na een normale, rustige uitademing je neus dicht en kijk op de secondewijzer. Kijk opnieuw op de secondewijzer zodra je aandrang voelt om weer te ademen en laat je neus los. (Je kunt je ademhaling veel langer stilhouden dan deze eerste aandrang, maar dan moet je na afloop een of meer keren dieper dan normaal ademen)

Uitslag ademtest: klik hier

Uitslag tussen 5 en 15 seconden: je ademvolume is veel te groot en kan voor gezondheidsklachten zorgen.

Uitslag tussen 15 en 25 seconden: je ademvolume is te groot en kan voor gezondheidsklachten zorgen.

Uitslag tussen 25 en 35 seconden: je ademhaling is redelijk op orde maar verbetering is nog wel aan te raden.

Uitslag vanaf 40 seconden: je hebt een gezond ademvolume. Training volgen kan preventief werken.

ADEMHALING ALS MEDICIJN

Waarom hebben zoveel mensen te maken met een uit de hand gelopen ademhaling? Het boek beschrijft het verband tussen ademhaling, stress en gezondheid. We leggen ook uit waarom ademoefeningen vaak niet of averechts werken.Vierde herziene uitgave, €19,90 incl. porto (buiten Nederland €25,90).

'Jullie boek is het beste gezondheidsboek, wat tot dusver op mijn pad kwam. Hartelijk dank voor de energie en kennis, die er in is gestoken.' Anne de Vries