Voor teams

Voorlichting over ademhaling en stress

Wat gebeurt er in je lichaam wanneer je stress hebt? Waarom speelt de ademhaling daarin zo’n grote rol? En waarom is het specifiek voor leerkrachten zo belangrijk om goed om te leren gaan met stress en de ademhaling op orde te houden? Ofwel: hoe zorg je dat je vitaal voor de klas kunt (blijven) staan?
Inmiddels hebben wij heel wat ervaring opgedaan in het begeleiden van mensen met stress, burn-out en chronische klachten. Vanuit die kennis geven wij graag voorlichting aan teams. Neem contact met ons op over de mogelijkheden. 

In het team aan de slag met de Ademwijzer Training

In de meeste teamvergaderingen gaat het vooral over pedagogische, didactische of administratieve zaken. Maar wellicht is er in jullie team ook behoefte aan aandacht voor vitaliteit en gezondheid. En dat is een goed teken. Want een gezonde, vitale leerkracht is natuurlijk de basis voor goed onderwijs!
Kennis over stress en wat dit met het lichaam doet is daarin essentieel. Wij zijn hierin gespecialiseerd en vertellen jullie hierover graag meer.

In twee bijeenkomsten van ongeveer 2 à 2,5 uur leren wij de leerkrachten de techniek waarmee je binnen een aantal maanden je ademhaling weer op orde brengt, je weerstand verhoogt en je vitaliteit vergroot. Daarnaast geven we tips en oefeningen mee om tijdens en na het lesgeven beter om te kunnen gaan met stress. Hiermee gaat iedereen zelf thuis aan de slag. Alle deelnemers worden hierin individueel begeleid d.m.v. telefonische checks. Daarnaast is er ook ondersteuning van het proces d.m.v. de door ons ontwikkelde cursistenwebsite met audio en video.
De leerkrachten zullen gaandeweg het proces merken dat zij minder last hebben van (chronische) klachten, prikkelbaarheid of slapeloosheid en gedurende de dag meer energie hebben en met meer plezier voor de klas staan.

Wanneer vanuit een school de vraag komt om met een team aan de slag te gaan, komen wij graag langs om de Ademwijzer training op locatie te geven (vanaf ongeveer 4 personen, afhankelijk van de afstand). Natuurlijk is het ook voor de individuele leerkracht mogelijk om voor de Ademwijzer Training te kiezen en zelf naar de praktijk te komen of deze via Skype/Facetime of Zoom te volgen. De Ademwijzer training wordt door sommige scholen als bijscholingscursus aangemerkt en kan als zodanig ook vergoed worden.

CONTACT
Stress Release Praktijk Scheffer 
0570 676 878 | 06 170 190 68
info@ademwijzer.nl

TEST JE ADEMHALING

Zo doe je de test: klik hier

Zit rechtop op een stoel en adem een minuutje rustig door je neus. Knijp na een normale, rustige uitademing je neus dicht en kijk op de secondewijzer. Kijk opnieuw op de secondewijzer zodra je aandrang voelt om weer te ademen en laat je neus los. (Je kunt je ademhaling veel langer stilhouden dan deze eerste aandrang, maar dan moet je na afloop een of meer keren dieper dan normaal ademen)

Uitslag ademtest: klik hier

Uitslag tussen 5 en 15 seconden: je ademvolume is veel te groot en kan voor gezondheidsklachten zorgen.

Uitslag tussen 15 en 25 seconden: je ademvolume is te groot en kan voor gezondheidsklachten zorgen.

Uitslag tussen 25 en 35 seconden: je ademhaling is redelijk op orde maar verbetering is nog wel aan te raden.

Uitslag vanaf 40 seconden: je hebt een gezond ademvolume. Training volgen kan preventief werken.

ADEMHALING ALS MEDICIJN


Waarom hebben zoveel mensen te maken met een uit de hand gelopen ademhaling? Het boek beschrijft het verband tussen ademhaling, stress en gezondheid. We leggen ook uit waarom ademoefeningen vaak niet of averechts werken.Vierde herziene uitgave, €19,90 incl. porto (buiten Nederland €25,90)

'Jullie boek is het beste gezondheidsboek, wat tot dusver op mijn pad kwam. Hartelijk dank voor de energie en kennis, die er in is gestoken.' Anne de Vries

Meer informatie of interesse in de training?

Vul onderstaand formulier in.